Eurocentrum Ústí nad Labem Vás zve na workshop „Prezentuj svou vizi!“

Je Vám mezi 16 a 22 lety a zajímá Vás, co se děje kolem Vás? Máte vizi, jak zlepšit své město a okolí? Chcete začít aktivně jednat a něco změnit? Zveme Vás na interaktivní workshop, který se uskuteční 18. dubna v Ústí nad Labem, v rámci kterého si vyzkoušíte tvoření projektů a dozvíte se mnoho informací o možnostech aktivního zapojení do lokálních institucí. 

Zapojení mladých lidí do lokálních rozhodovacích procesů by mělo být standardním postupem místních institucí a spolků. Jak se ale aktivně zapojit? Máte nápad, ale nevíte si rady s jeho realizací? Nevíte, kde nápad prezentovat nebo jak ho uchopit? S tím Vám pomůže workshop „Prezentuj svou vizi!“. V rámci workshopu Vás naučíme, jakým způsobem fungují základy projektového řízení, a dokonce si budete moci vytvořit vlastní projektový záměr. Zároveň se dozvíte o konkrétních možnostech zapojení do rozhodovacích procesů – od lokálních studentských rad nebo parlamentů až po volby obecně. Získáte také informace o možnostech výjezdů do zahraničí přes program Erasmus+ a Evropský sbor solidarity.

Workshop se uskuteční 18. dubna 2024 v Ústí nad Labem v prostorách Knihovny Ústeckého kraje (přednáškový sál 3. patro, ul. Winstona Churchilla 3) v časovém rozmezí 9:30 – 15:30.

V případě zájmu je nutná registrace do 16. dubna 2024 na této stránce, kde naleznete i podrobný program celé akce.

Na workshop bude navazovat závěrečná konference 7. 5. 2024 v Praze. Na závěrečné konferenci se sejde 12 týmů z workshopů a i Vy můžešte být mezi nimi. Kromě možnosti prezentovat svůj projekt před odbornou porotou, získáte cenné kontakty a zkušenosti. Vítězné týmy se mohou těšit i na věcné ceny. Všechny účastníky čeká certifikát o účasti. Zájemci mohou využít konzultace s odborníky z Domu zahraniční spolupráce na přeměnu projektového záměru v reálný projekt.

Těšíme se na vás!

Tým Eurocentrum Ústí nad Labem, EUTIS  a Dům zahraniční spolupráce.

Sdílet tento příspěvek