Cena Karla Velikého pro mladé Evropany 2022

19.01.2022
Euroskop, Evropský parlament

Bydlíte v EU, je vám mezi 16 a 30 lety a pracujete na projektu, který pomáhá utvářet Evropu? Můžete se stát dalším vítězem Ceny Karla Velikého pro mladé Evropany! Prostřednictvím této ceny jsou podporovány projekty mladých lidí, které přispívají ke spolupráci a porozumění jak v Evropě, tak na mezinárodní úrovni. V soutěži můžete získat až 7500 EUR a pomoc s dalším rozvojem svých aktivit.

Cena Karla Velikého vyzdvihuje každodenní úsilí mladých lidí v celé Evropě o posílení evropské demokracie a podporuje jejich aktivní účast na utváření budoucnosti Evropy. Již od roku 2008 ji uděluje Evropský parlament společně s Nadací pro Mezinárodní cenu Karla Velikého v Cáchách. Autoři třech vítězných projektů se mohou těšit na peněžní odměnu.

První místo je ohodnocené částkou 7 500 eur, druhé 5 000 eur a třetí 2 500 eur.

Vítězové se zároveň zúčastní slavnostního udílení ceny v Cáchách, které proběhne v květnu 2022.

Přihlášky můžete posílat do 13. února 2022.

Přečtěte si pozorně nová pravidla, která letos poprvé umožní podávat žádosti na projekty s jakoukoli úrovní financování ze strany EU – ve formuláři žádosti již není uvedena žádná otázka týkající se financí nebo financování. Veškeré informace o podmínkách účasti a registraci najdete na stránkách Ceny Karla Velikého.

#ECYP2022

Autor: Euroskop, Kristina Kollertová, Evropský parlament

Sdílet tento příspěvek