Nový Euroskop: Podívejte se, co chystáme


Petr Zenkner, Euroskop, 29.6. 2015

Všimli jste si? Euroskop vypadá od 29. června jinak. Přečtěte si, PROČ jsme to udělali a CO ještě v létě chystáme.

Původně jsme chtěli všechno spustit už 18. června. Jenže. Bylo výročí bitvy u Waterloo. V neděli 28. června 1914 zase zavraždili Františka Ferdinanda d´Este. To přináší smůlu. Tak raději tohle pondělí. Před 70 lety sice Sovětský svaz anektoval Podkarpatskou Rus, a v Řecku se právě teď zavřely banky.

Ale to bychom novou verzi Euroskopu nespustili nikdy…

Nový Euroskop

Nové věci na Euroskopu

Všechno děláme s jedním hlavním cílem – zjednodušit Euroskop.

Tohle jsou hlavní změny, věříme, že k lepšímu:

1. Text základem všeho. Zmizely všechny „vychytávky“ a „blbinky“, které odváděly pozornost od čtení. Když si teď rozkliknete článek, budete mít před sebou jenom text a navigaci.

2. Větší písmo a mezititulky. Stěžovaly si hlavně naše matky. Ale ocení to určitě i čtenáři z mobilů. Na Euroskopu už je to každý desátý člověk. Kromě písma, budou větší i fotky.

3. Lepší navigace. Rubriky Instituce EU a Politiky EU jsme přesunuli do základní navigace. Na homepage jsme zařadili ještě dalších 6 piktogramů. Jsou v nich rubriky, které často hledáte (např. Čeští europoslanci, Eurozóna) nebo je využijete v létě, třeba Cestování v EU.

4. Nové věci. Točíme vlastní videa a chceme se s nimi pochlubit. Spolupracujeme s agenturou Ipsos, díky které máme pravidelně vlastní data pro naše infografiky. Oboje teď bude součástí homepage Euroskopu.

5. Ankety. Pravidelně se chceme ptát, co si myslíte o dění v Evropské unii.

První anketa je ale o Euroskopu. Líbí se Vám nová podoba webu?

Můžete také napsat na mail zenkner.petr@vlada.cz.

Co ještě chystáme?

Euroskop už existuje přes 15 let. Stále je však co zlepšovat. V červenci a srpnu ještě připravíme

  • Mobilní verzi. Počet čtenářů z chytrých telefonů a tabletů hodně rychle roste.
  • Kvízy. Brzy si můžete otestovat, co o Evropské unii víte.
  • Velká letní aktualizace. Ano, víme, že třeba Encyklopedie EU potřebuje pořádně provětrat. Slibujeme, že než začne další semestr, bude více „sexy“ – dáme do ní více fotek, grafů a vytvoříme nová hesla. Doplníme i některé výukové texty. Ano, víme, že jsme zdroj pro seminárky J

Od začátku roku už Euroskop navštívilo přes 200 tisíc lidí, kteří si prohlédli více než 700 tisíc stránek. Budeme rádi, když mezi pravidelné čtenáře budete patřit i Vy.

Můžete s námi být v kontaktu i pomocí našeho newsletteru.

Podívejte se ve fotogalerii také, jak šel s Euroskopem čas

Fotogalerie

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality