Regionální Eurocentra se stanou součástí celoevropské sítě Europe Direct

22.03.2021
Euroskop, Eurocentra

Eurocentra v Liberci, Olomouci, Jihlavě a Karlových Varech vyhrála ve výběrovém řízení a pro roky 2021–2025 se zapojí do sítě informačních středisek Europe Direct. Rozšíří tak své služby a aktivity.

Regionální Eurocentra jako informační místa o EU působí ve všech regionech ČR a poskytují občanům informace o Evropské unii a členství Česka v ní. Na podzim loňského roku se síť Eurocenter zapojila do výzvy k provozování informačních středisek Europe Direct v období 2021–2025. Ve velké a velmi kvalitní konkurenci se Eurocentrům podařilo vyhrát v Libereckém, Olomouckém, Karlovarském kraji a Kraji Vysočina. V těchto regionech by se tak Eurocentra měla od 1. května 2021 stát partnery Evropské komise a Evropského parlamentu pro provozování informačních středisek Europe Direct a rozšířit tak své služby a aktivity.

Že se jedná o úspěch, potvrzuje také státní tajemnice pro evropské záležitosti Milena Hrdinková: „Mám velkou radost, že se kolegům ve výběrovém řízení podařilo uspět. Pro nás to znamená posílení stávajících komunikačních aktivit o českém členství v EU a prohloubení spolupráce se Zastoupením Evropské komise v České republice, které je pro nás již nyní důležitým partnerem. Čekají nás velké výzvy v podobě Konference o budoucnosti Evropy nebo českého předsednictví v Radě a věřím, že i tento úspěch nám je napomůže úspěšně zvládnout.

Obyvatelé uvedených krajů se tak můžou těšit na více diskusí na aktuální evropská témata, přednášky pro školy nebo například na kulturně-vzdělávací akce, výstavy, soutěže a mnohé další aktivity, které budou Eurocentra v rámci sítě Europe Direct realizovat. O všech významných aktivitách vás budeme informovat na Euroskopu, stránce Eurocentra.cz a rovněž i na sociální síti Facebook.

Síť Europe Direct představuje síť informačních středisek řízenou Evropskou komisí (v ČR prostřednictvím Zastoupením Evropské komise). Tato síť funguje napříč státy EU a jejím cílem je komunikovat prostřednictvím své činnosti tématiku Evropské unie směrem k občanům.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek