Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Rozhoduj o Evropě – Staň se na den tvůrcem evropské politiky

11. listopadu, 2021 | 08:30 - 16:00

Chceš si vyzkoušet, jaké to je vystupovat na půdě Rady EU nebo přímo v Evropském parlamentu? Zkus si to i Ty a Rozhoduj o Evropské unii!

Chceš se dozvědět více (nejen) o evropské politice? Chceš si vyzkoušet, jaké to je zastupovat stát na půdě Rady EU nebo přímo občany v Evropském parlamentu? Chceš, aby byl Tvůj hlas v Evropě slyšet?

To vše Ti nabízí nový ročník „Rozhoduj o Evropě – Staň se na den tvůrcem evropské politiky!“

Pardubický seminář projektu „Rozhoduj o Evropě – staň se na den tvůrcem evropské politiky,“ který proběhne dne 11. 11. 2021, je určený studentům všech typů středních škol z Pardubického a Královéhradeckého kraje.

Přihlášku na seminář naleznete ZDE: https://form.typeform.com/to/QZgkCMj1.

Každý z regionálních seminářů bude sestávat ze dvou hlavních částí:

  • zjednodušená simulace jednání Rady EU a Evropského parlamentu
  • debata s politiky, odborníky a dalšími osobnostmi veřejného života

Téma, kterému se budou během simulace institucí EU věnovat, vyberou v přihlašovacím formuláři z nabízených možností sami účastníci.

Tři nejúspěšnější účastníci z části semináře věnované simulaci Rady EU a Evropského parlamentu vyhrají hodnotné ceny a získají diplom. Nejlepší zástupci z obou institucí zároveň automaticky postoupí na vícedenní modelové zasedání institucí EU, které se uskuteční 10. – 12. prosince 2021 v Brně.

Během semináře budeme dodržovat zvýšená hygienická a protiepidemická opatření. Během celé akce bude nutno mít nasazenou roušku nebo respirátor. Při registraci budou kontrolovány podmínky vstupu na akci, které se řídí všeobecným doporučením Ministerstva školství. Účastníci a pedagogický dozor budou vyzváni k prokázaní očkovacího certifikátu; výsledku negativního antigenového testu (ne staršího než 72 hod.); výsledku negativního PCR testu (ne staršího než 7 dnů) nebo potvrzení o překonání onemocnění covid-19 v posledních 6 měsících.

Projekt je realizován obecně prospěšnou společností EUTIS  ve spolupráci s Centrem pro evropskou politiku (Bratislava), Odborem komunikace o evropských záležitostech Úřadu vlády ČR a Zastoupením Evropské komise v ČR. Partnery projektu jsou Konrad-Adenauer-Stiftung, Národní pracovní skupina pro strukturovaný dialog s mládeží, Europe Direct Česká republika a Katedra politologie Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity. Mediálním partnerem projektu v České republice je portál Euroskop.cz.

Ve školním roce 2021/2022 probíhá projekt v rámci Konference o budoucnosti Evropy.

Podrobnější informace (včetně programu semináře) naleznete zde: https://rozhodujoevrope.cz/regionalni-seminare/, případně na akce@eutis.cz.

Program ke stažení ZDE.

Pozvánka ke stažení ZDE.

Podrobnosti

Datum:
11. listopadu, 2021
Čas:
08:30 - 16:00
Rubrika Akce:

Místo konání

Krajský úřad Královéhradeckého kraje
Pivovarské náměstí 1245
Hradec Králové 3, Královéhradecký kraj 500 03
+ Google Mapa