Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

On-line Den otevřených dveří v Novém Jičíně

28. května, 2021 | 16:00 - 18:00

Díky dvouhodinovému živému vysílání se dozvíte, jak fondy EU pomohly Novému Jičínu. Kromě ukázek zajímavých míst si budete moci užít nové netradiční úhly pohledů na město včetně ukázky veřejnosti dosud nepřístupných expozic.

Byli jste někdy v Novém Jičíně? Víte, že se zde nachází nejstarší kloboučnická továrna na světě a chtěli byste nahlédnout pod pokličku výroby klobouků? Zajímá vás, proč je s městem Nový Jičín spojeno jméno známého vojevůdce Generála Laudona? Chcete si z jiných úhlů prohlédnout město, které získalo titul historické město roku a pyšní se také oceněním za nejkrásnější náměstí v ČR? Pokud si na vše odpovíte ano, přijměte naše pozvání na On-line Den otevřených dveří v Novém Jičíně neboli Městě klobouků.

V rámci dvouhodinového přenosu společně poznáme jedenáct zajímavých míst tohoto krásného historického města a věříme, že vás překvapí.

Navštívíme městskou památkovou rezervaci města s malebnými uličkami, kde na vás dýchne atmosféra starobylé architektury. V jednom z měšťanských domů, který je zároveň národní kulturní památkou, se nachází návštěvnické centrum města s expozicí představující historii a tradiční výrobu klobouků. Možná vás klobouky nadchnou natolik, že sami budete chtít vyrazit do Nového Jičína zahrát si na kloboukového návrháře v tvůrčí dílně.

Nový Jičín proslavila také postava charismatického vojevůdce Generála Laudona, který ve městě roku 1790 zemřel. My vás zveme na prohlídku expozice, která je věnována životu této slavné osobnosti.

Podíváme se i do jiných koutů města – z ptačí perspektivy si prohlédneme třeba Lesopark Skalky, který získal prestižní ocenění v soutěži Park roku. Podíváme se do depa ekologických autobusů, do revitalizované sportovní haly a krytého bazénu, zjistíme, jak se ve městě třídí odpad, nebo navštívíme chráněné bydlení, které poskytuje bezpečné zázemí pro důstojný život občanů s handicapem.

Podrobnosti

Datum:
28. května, 2021
Čas:
16:00 - 18:00
Rubrika Akce:

Místo konání

34426-120-f202102220490901