Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

AI v Česku. Co s evropskou regulací?

29. června, 2021 | 14:00 - 15:30

Jak bychom měli k regulaci AI přistupovat?
Dovolujeme si Vás pozvat na panelovou on line diskusi s názvem AI v Česku. Co s evropskou regulací?, která se uskuteční 29. června od 14:00 virtuálně. Událost pořádá Aspen Institute Central Europe ve spolupráci s prg.ai a Paralelní Polis, Hospodářskými novinami. Sledovat ji můžete na iHNed.cz, na Youtube nebo Facebooku. https://fb.me/e/10qAeWsnC
Jedná se o již třetí debatu ze série AI v Česku. Jak bylo v předešlých dvou debatách poukázáno (AI v Česku. Lepší, než si myslíte! a AI v Česku. Kde na to vzít?), umělá inteligence je širokosáhlý vědní obor, který má záběr od statistiky, přes programování, až po filosofii. Proto jsou představy o AI velmi různorodé – hlavně, když se jedná o její regulaci.
Jednou ‘regulační’ érou právě procházíme v Evropské unii. Jako jeden z hlavních pilířů plošně plánované regulace na úrovní EU má být zavedena kategorie tzv. „vysoce rizikových AI systémů“. Hodnota dat a využití algoritmů je ale individuální. Jaký bude tedy proces vyhodnocení, zda jsou riziková? Ačkoli za regulací stojí dobré úmysly, podle odborníků může zpomalit nasazení technologií v Evropě a snížit konkurenceschopnost podnikatelů a startupů. Jak bychom měli k regulaci AI přistupovat?
Panelisté:
? Marek Havrda, GoodAI
? Jan Klesla, národní koordinátor pro centra umělé inteligence
? Martin Rehák, CEO & Founder, Resistant AI
? Veronika Žolnerčíková, Ústav práva a technologií, Právnická fakulta
Moderátorka:
? Sara Polak, prg.ai / Aspen Young Leaders Program alumna
Do diskuse se budete moci zapojit i Vy online dotazy v průběhu debaty prostřednictvím Sli.do pod heslem #AspenAI.

Podrobnosti

Datum:
29. června, 2021
Čas:
14:00 - 15:30
Rubrika Akce:

Místo konání

34426-120-f202102220490901