Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Kolik řečí znáš, tolikrát jsi člověkem (výtvarná soutěž) UKONČENO

1. září, 2021 | 08:00 - 22. září, 2021 | 17:00

Evropský den jazyků se slaví každoročně 26. září. My ho tento rok oslavíme již 24. 9. v Krajské vědecké knihovně Liberec. Cílem Evropského dne jazyků je oslava jazykové rozmanitosti v Evropě a podpora znalosti většího počtu jazyků u občanů. Všude v Evropě se konají akce, které se snaží lidi povzbudit ke studiu nového jazyka nebo ke zlepšení již nabytých jazykových znalostí. Studium jazyků pomáhá nejen při porozumění mezi lidmi, ale přispívá také k překonávání bariér mezi kulturami.

Soutěž je ukončena. Výsledky níže:

1. místo Anna V. , SPŠ Stavební Liberec

2. místo Anna B. , ZŠ Lesní Liberec

3. místo Filip J., ZŠ TGM Hrádek nad Nisou

Gratulujeme všem vítězům a zároveň děkujeme všem účastníkům soutežě za nápaditá díla. Ty nejlepší budou vystavena ve V-klubu Liberec od poloviny října. Zároveň děkujeme velice všem pedagogům, že se se studenty zapojili. Těšíme se zase u další soutěže!

——————–

K této příležitosti jsme se rozhodli uspořádat již osmý ročník výtvarné soutěže, při které se studenti mohou zamyslet nad výhodami znalosti cizího jazyka. Cílem by mělo být motivovat je k dalšímu studiu cizích jazyků.

Propozice

Pro koho?

 Umělecká soutěž je určena pro žáky 2. stupně ZŠ a pro studenty SŠ, jejichž škola spadá do Libereckého kraje. Soutěžící se mohou zúčastnit pouze individuálně.

Co?

 Komiksový příběh na téma „Kolik řečí znáš, tolikrát jsi člověkem“.

Zamyslete se nad tím, jaké jsou výhody znalosti cizího jazyka nebo nevýhody plynoucí z toho, když cizí jazyk neznáte. Nakreslete tento příběh jako krátký komiks a pokuste se do svého díla zakomponovat i cizí slova v různých evropských jazycích. Můžete použít různé techniky, barvy a rozličné materiály. Maximální formát je A3. Při hodnocení výtvorů bude kladen důraz především na myšlenku a kreativitu.

Na každé dílo zezadu uveďte, prosím, jméno studenta, věk, adresu školy a jméno a emailovou adresu pedagoga či školy.

Do kdy?

Do 22. 9. nám zašlete (posílejte prosím tak, aby 22. 9. již bylo doručeno)či přineste osobně svádíla do Eurocentra Liberec, na adresu: Eurocentrum Liberec, Evropský dům, U Jezu 525/4, 460 01 Liberec 1

kancelář č. 3.10 v druhém patře.

 

 Vyhodnocení a ceny:

 

–          Vyhodnocení provede odborná porota

–          Tři nejlepší soutěžící obdrží stírací mapu Evropy a drobné cestovatelské předměty

–          Vybraná díla budou vystavena v KVKLI během Evropského dne jazyků a následně ve V-klubu Liberec

 

Výsledky se můžete dozvědět osobně během oslav Evropského dne jazyků v pátek 24. 09. 2021 v Krajské vědecké knihovně, kde budou vystavena nejlepší díla. Výsledky budou rovněž zaslány emailem zastupujícímu pedagogovi, a to nejdéle do 1. 10. 2021. Ceny budou zaslány přímo do školy, kterou daný soutěží navštěvuje.

Těšíme se na Vaše díla a případně i na Vaši účast 24. 9. v Krajské vědecké knihovně Liberec!

Jazykům zdar!

 

Propozice ke stažení naleznete ZDE. (Typ: PDF, velikost: 390 kib)

Podrobnosti

Zahájení:
1. září, 2021 | 08:00
Ukončení:
22. září, 2021 | 17:00
Rubrika Akce:

Místo konání

34426-120-f202102220490901