Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Soutěž MŠ: Jedeme vlakem na výlet

1. září, 2021 | 08:00 - 31. října, 2021 | 17:00

Oslavte s námi Evropský rok železnice! Výtvarná soutěž pro mateřské školy v Kraji Vysočina.

Jedeme vlakem na výlet

Prázdniny skončily a s nimi i doba výletů. A teď schválně: jeli jste alespoň jednou vlakem? Snad ano! Železniční doprava je totiž – třeba ve srovnání se silniční – nejen velmi bezpečná, ale také ohleduplná k přírodě. I proto Evropská unie vyhlásila rok 2021 Evropským rokem železnice. Snaží se nám tím připomenout, že pokud si ke své cestě vybereme právě vlak, přispějeme tím svým dílem kochraně naší planety.

 

Pojďme Evropský rok železnice oslavit výtvarnou soutěží. Soutěž je určena pro děti z mateřských škol v Kraji Vysočina. Pořádají ji informační střediska Eurocentrum a EUROPE DIRECT Jihlava.

 

Komu je soutěž určena?

Soutěže se mohou zúčastnit děti ze všech mateřských škol v Kraji Vysočina. Účastníky soutěže jsou přímo děti, ale komunikaci s námi mají samozřejmě na starosti školy.

 

Co mají děti za úkol?

Děti mají za úkol nakreslit obrázek na téma „Jedeme vlakem na výlet“. Na obrázku mohou být znázorněni třeba cestující uvnitř vlaku, ale také vlak stojící ve stanici či projíždějící krajinou nebo městem. Starší děti mohou obrázkem naznačit, do které země Evropské unie by se chtěly vlakem podívat: třeba ke známé pařížské Eiffelově věži nebo do Itálie za nejlepší pizzou na světě. Podmínkou to ovšem není.

Hodnotit budeme nejen malířské dovednosti, ale také tvořivost a nápady – zapojit se tak mohou úplně všichni, i ti, kteří prý „malovat moc neumějí“: dobré nápady má totiž každý! Děti mohou použít jakoukoli techniku; kreslit by měly na čtvrtku A4 nebo A3. Na druhou stranu čtvrtky, prosím, uveďte jméno a věk dítěte, adresu mateřské školy, a kontaktní email na pedagoga.

 

Jak se do soutěže zapojit?

Kresby zasílejte do 31. října 2021, a to poštou na adresu Europe Direct Jihlava, Fritzova 4260/4, 586 01 Jihlava. Kresby můžete přinést i osobně po předchozí domluvě (jihlava@europe-direct.cz, 702 084 532).

 

Na co se mohou těšit ti nejlepší?

Kresby vyhodnotí tříčlenná porota. Na dary (knihy, hry) se mohou těšit nejen autoři tří nejpovedenějších kreseb, ale také tři mateřské školy s nejvyšším počtem zapojených dětí! Vybrané kresby pak budou vystaveny v Městské knihovně Jihlava.

 

A my se už teď těšíme na vaše zajímavá dílka!

 

Podrobnosti

Zahájení:
1. září, 2021 | 08:00
Ukončení:
31. října, 2021 | 17:00
Rubrika Akce:

Místo konání

Kraj Vysočina