Evropská jazyková cena Label

Evropská jazyková cena Label je iniciativou Evropské komise, která chce takto podpořit výjimečné a inovativní projekty v oblasti jazykového vzdělávání a inspirovat další učitele k přejímání nových výukových metod. V České republice je toto ocenění udělováno od roku 2002.

Ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy vyhlašujeme 22. ročník Evropské jazykové ceny Label. Cenu může získat jakákoli instituce působící v oblasti jazykového vzdělávání. Všechny přihlášené projekty musí splňovat obecná kritéria stanovená Evropskou komisí, a dále alespoň jednu z letošních priorit.

Termín pro podávání přihlášek je 15. června 2023.

Cíl ocenění

  • Podporovat kvalitní inovativní projekty z oblasti jazykového vzdělávání
  • Inspirovat další učitele k přejímání nových metod ve výuce jazyků
  • Zvýšit motivaci žáků a studentů ke studiu cizích jazyků
  • Prostřednictvím on-line databáze všech oceněných projektů inspirovat odborníky ve výuce jazyků, učitele, ředitele škol, zřizovatele škol a další osobnosti působící v oblasti jazykového vzdělávání tím, že jim představí „příklady dobré praxe“ v oblasti jazykového vzdělávání

Text výzvy brzy zveřejníme na webu Domu zahraniční spolupráce, děkujeme za trpělivost.

Komu je cena určena

O Evropskou jazykovou cenu Label mohou žádat instituce s právním statutem působící v oblasti vzdělávání na území České republiky. Všechny přihlášené projekty musí splňovat obecná kritéria a alespoň jednu z evropských nebo národních priorit.

Oceněné projekty z roku 2022 naleznete v přiložené publikaci.

Zdroj: Dům zahraniční spolupráce

Soubory ke stažení

Evropska-jazykova-cena-Label_2022.pdf

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality