Soutěž Brána k druhým

02.05.2013
Euroskop

Odbor pro mládež Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy vyhlašuje 2. ročník soutěže Brána k druhým, která je určena pro dětské kolektivy a skupiny mladých lidí do 26 let. Jejím hlavním cílem je hledat, ukazovat a oceňovat pozitivní příklady a skutky v naší společnosti, na kterých se podílejí děti a mládež.

Soutěže se může zúčastnit jakákoliv skupina, která v období od 31. 8. 2012 do 31. 8. 2013 vykonala nebo vykoná ve svém okolí něco veřejně prospěšného a užitečného pro ostatní.

Brána k druhým vychází z toho, že výchova k demokracii, zájem o veřejné záležitosti a podpora dobrovolnictví jsou důležitými součástmi neformální neboli mimoškolní výchovy
a vzdělávání. Celá soutěž je zaměřena na skupiny lidí, kteří něco podstatného pro druhé dokážou vytvořit společně.

V loňském roce proběhl úspěšně 1. ročník Brány k druhým v rámci projektu Klíče pro život. Do soutěže se zapojily nejrůznější kolektivy, jako například skautské oddíly, ekologické skupiny a kroužky, studentské party z programu Edie, sdružení pomáhající tělesně postiženým dětem a také ti, kteří s národním týmem dokázali absolvovat náročný zahraniční program.

V letošním roce bude soutěž Brána k druhým příspěvkem odboru pro mládež MŠMT
k Evropskému roku občanů 2013.

Hodnotící komise soutěže složená ze zástupců institucí a organizací, které pracují s dětmi a mládeží, vybere na podzim letošního roku ze všech přihlášených kolektivů pět nejlepších týmů. Vítězné týmy obdrží symboly barevných klíčků jako potvrzení jejich schopnosti bránu k druhým skutečně odemknout a další ocenění, která jim budou předána při slavnostní příležitosti.

Více informací najdete na stránkách MŠMT v sekci Mládežhttp://www.msmt.cz/mladez/soutez-brana-k-druhym

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek