EU hledá vysoce kvalifikované právníky-lingvisty

01.02.2021
Euroskop, EPSO

Jste právník, který zná několik jazyků a má zájem o zahájení mezinárodní profesní dráhy?

EU hledá vysoce kvalifikované právníky-lingvisty ovládající bulharský, český, francouzský, irský, maďarský a polský jazyk. Přijatí úředníci (platová třída AD 7) budou pracovat především v Evropském parlamentu, Radě Evropské unie a Evropské komisi.

Jako právník-lingvista budete v jazyce výběrového řízení revidovat překlady právních textů EU z nejméně dvou dalších jazyků a budete poskytovat poradenství v oblasti tvorby právních předpisů. Vaší hlavní náplní práce bude sledovat celý postup tvorby právních předpisů a vstupovat do něj v úloze poradce, přičemž budete kontrolovat kvalitu tvorby legislativních textů a dodržování formálních pravidel pro jejich podobu. Práce právníka-lingvisty zahrnuje používání běžných počítačových nástrojů a jiné kancelářské techniky a časté kontakty s různými účastníky legislativního procesu.

Abyste se mohli přihlásit do výběrového řízení na tuto pozici, musíte být občanem EU a ovládat alespoň tři úřední jazyky EU: musíte mít výbornou znalost jazyka 1 (jazyk výběrového řízení), důkladnou znalost angličtiny (jazyk 2) a důkladnou znalost jazyka 3 (jednoho z 24 úředních jazyků EU, který musí být jiný než jazyk 1 a jazyk 2).

Musíte mít rovněž vzdělání na úrovni, která odpovídá dokončenému vysokoškolskému studiu bulharského, českého, francouzského/belgického/lucemburského, maďarského nebo polského práva. Pokud se hlásíte do výběrového řízení na irský jazyk, musíte mít diplom v oboru práva udělený v Irsku nebo ve Spojeném království.

EU jakožto zaměstnavatel nabízí profesionální prostředí s širokou škálou příležitostí ke vzdělávání, prohlubování dovedností a rozvoji kariéry. Multikulturní, mezinárodní a různorodé týmy, z nichž se skládají orgány EU, společně pracují ve prospěch přibližně 450 milionů občanů v EU i mimo ni. Respekt ke kulturní rozmanitosti a prosazování rovných příležitostí přitom patří k základním principům EU. O politice rovných příležitostí EPSO se více dozvíte na této stránce.

Podrobné informace o požadované kvalifikaci a kritériích způsobilosti, průběhu výběrového řízení a způsobu podávání přihlášek naleznete na internetových stránkách lawyer-linguists.eu-careers.eu.

Přihlášky lze podávat od 21. ledna do 23. února 2021 do 12:00 hodin (poledne) bruselského času.

Referenční č.: EPSO/AD/383/21; EPSO/AD/384/21; EPSO/AD/385/21; EPSO/AD/386/21; EPSO/AD/387/21; EPSO/AD/388/21

Autor: Euroskop, EPSO

Sdílet tento příspěvek