V Hradci Králové byla úspěšně zakončena letní fotosoutěž Nová tvář Evropy!

26.11.2019
EC Pardubice

Dne 5. listopadu 2019 proběhla v Knihovně města Hradce Králové slavnostní vernisáž výstavy nejlepších snímků amatérských fotografů letní fotosoutěže Nová tvář Evropy, spojená s hodnocením fotografií z úst samotných odborníků a za doprovodu irských a keltských melodií kapely Crann.

Soutěž probíhala od 17. června do 23. září 2019 a byla určena všem amatérským fotografům starším 15 let z celé České republiky. Fotosoutěž byla věnována tématu Nová tvář Evropy a uskutečněna k příležitosti výročí 15 let členství od vstupu České republiky do Evropské unie. Účastníci tak na svých cestách po Evropě zachytili svými fotoaparáty proměny zemí tzv. východního rozšíření od roku 2004 do současnosti, ať už z pohledu architektury, přírody či společenského dění. Do soutěže tak byly přijímány fotografie, které byly pořízeny v zemích, které vstoupily do EU společně s Českou republikou, tj. Estonsko, Litva, Lotyšsko, Kypr, Malta, Maďarsko, Polsko, Slovensko a Slovinsko včetně České republiky.

V rámci fotosoutěže byla rovněž vyhlášena speciální kategorie za nejlepší fotografii na Instagramu webu Euroskop.cz s hashtagy #novatvarEvropy a #15letvEU.

Zaslané fotografie byly opravdu zdařilé a celkem se zúčastnilo na sedmdesát soutěžících. Početnější však byla hlavní soutěž, v rámci které soutěžilo čtyřicet zaslaných snímků.

Vyhlášení výsledků
Vernisáž výstavy. Zdroj: EC Pardubice

Odborná porota složená z profesionálních fotografů vybrala ty nejlepší snímky v hlavní soutěži, které se umístily na prvním až třetím místě. Autoři vítězných fotografií obdrželi hodnotné ceny v podobě poukázky ČD na nákup jízdenek v hodnotě 1000 Kč, poukázky na fotoslužby či vybavení v hodnotě 2000 Kč a bezpečnostního batohu s vybavením v hodnotě až 3000 Kč.

Vítězné a další vydařené soutěžní fotografie jsou až do konce listopadu vystaveny ve foyer v 1. patře Knihovny města Hradce Králové, na adrese Wonkova 1262/1a. V měsíci prosinci bude možné soutěžní snímky zhlédnout také v Pardubicích, a to v přízemí Domu techniky na nám. Republiky 2686.

Organizátory akce byla regionální Eurocentra a Informační střediska Europe Direct Hradec Králové a Europe Direct Pardubice.

Výherní snímky v hlavní kategorii:

1. místo: Další dimenze, Eva N., Choltice

2. místo: Odraz historie, Yuliya B., Praha

3. místo: Stále na stejném laně, Petr Č., Křimice

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality