Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Noc vědců 2021

24. září, 2021

Každoroční akce Noc vědců je opět tu! Již 24. září proběhne celorepubliková akce Noc vědců a Eurocentrum Pardubice je její součástí. Přijďte se podívat na náš stánek nebo vyzkoušejte zábavnou online aktivitu z pohodlí domova. Navíc můžete vyhrát skvělé ceny! V letošním roce na téma ČAS.

Noc vědců, akce oživující v jeden večer stovky vědeckých budov, do kterých se běžný smrtelník nedostane. Návštěvníci proplouvají laboratořemi, přednáškovými místnostmi, vybuchujícími experimenty a jdou do hloubky aktuálních témat. Děti, dospělí, senioři, každý zapálený pro vědu je vítaný. Setkejte se s našimi vědci a oni už Vás naučí vědu milovat.

V České republice se Noc vědců koná od roku 2005 a je zastoupena českými univerzitami, vědeckými ústavy, hvězdárnami a dalšími institucemi. V současnosti probíhá akce pod národní koordinací Ostravské univerzity a VŠB – Technické univerzity v Ostravě. V roce 2020 se právě zmíněným univerzitám podařilo získat prestižní evropský projekt Marie Curie-Skłodowská, díky kterému se česká Noc vědců dostává i na evropskou mapu.

Program Univerzity Pardubice je k nahlédnutí zde: https://www.upce.cz/nocvedcu.

Termín a místo konání: 24.9.2021, areál Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice, Studentská 95, 530 09 Pardubice II.

Na akci Univerzity Pardubice nebude chybět ani stánek Eurocentra Pardubice s informacemi o EU, Evropě, mobilitách a evropské vědě a výzkumu v čase. Součástí budou rovněž hry a soutěže o drobné ceny pro děti i dospělé! Podrobnější program Eurocentra Pardubice naleznete ZDE.

Eurocentrum Pardubice pro Vás rovněž připravilo online soutěžní program – únikovou hru CESTA DO KOSMU, kterou si můžete zahrát až do 17.10.2021! Tři vylosovaní výherci získají lákavé odměny v podobě deskových her a knih o Evropě a vědě!

Více informací o Noci vědců a kompletní program naleznete ZDE.

Plakát ke stažení ZDE.

Těšíme se na Vás!

Podrobnosti

Datum:
24. září, 2021
Rubrika Akce:

Místo konání

Univerzita Pardubice