Hospodářská komora ocenila vedoucího zastoupení EK

26.05.2016
Zastoupení Evropské komise

Vedoucímu zastoupení Evropské komise v ČR Janu Michalovi udělil včera v Olomouci prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý za podporu podnikatelského prostředí v ČR zlatou Merkurovu medaili.

„Je pro mne velkou ctí přijmout zlatou Merkurovu medaili Hospodářské komory ČR. Vnímám to jako uznání mnoholeté práce nejen mé, ale i mých kolegů, se kterými se zasazujeme o dialog jak s podnikateli, tak se zástupci veřejné sféry s cílem zlepšit podmínky pro podnikání v ČR a EU jako celku při maximálním využití potenciálu jednotného trhu,“ uvedl Jan Michal.

Během svého téměř šestiletého působení ve funkci nejvyššího zástupce Evropské komise v ČR se Jan Michal, vzděláním ekonom, systematicky zasazoval o spolupráci s Hospodářskou komorou, sociálními partnery a podnikatelskou sférou a o využívání přínosů vnitřního trhu EU firmami působícími v ČR. Současně zprostředkovával jejich názory Evropské komisi v Bruselu na to, jak zlepšit podmínky pro podnikání v ČR a v EU.

Ocenění i za dialog s hospodářskou sférou

Za podpory týmu Zastoupení EK v čele s ekonomickými poradci Zdeňkem Čechem a Pavlínou Žákovou se podílel na hodnocení stavu české ekonomiky a doporučeních pro hospodářskou politiku ČR a vedl dialog se zástupci hospodářské sféry o rozvoji jednotného trhu, včetně oblastí energetiky, dopravy a digitální ekonomiky, o podpoře investic a o využívání evropských fondů. Jde o příležitosti, které české firmy dokáží velmi dobře využívat.

Merkurova medaile byla zavedena u příležitosti 20. výročí založení Hospodářské komory ČR a je nástrojem oceňování českých i zahraničních osobností, institucí a organizací včetně měst a obcí, které přispěly k podpoře podnikání a činnosti Hospodářské komory ČR. Slavnostní předání ceny se konalo ve středu 25. května v 19:00 v Olomouci.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek