Praha rozdělí do školství stamiliony z evropských fondů

29.09.2016
Euroskop, čtk

Praha rozdělí do školství stamiliony z evropských fondů. Půjdou na zvyšování kapacit škol, spolupráci s výzkumnými organizacemi nebo na inkluzi, tedy začlenění dětí se speciálními vzdělávacími potřebami do běžných škol. V tiskové zprávě dnes o vyhlášení výzev informoval pražských magistrát.

Peníze půjdou například na posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací. Na spolupráci škol a firem či výzkumných pracovišť podporovanou samosprávou je vyčleněno 400 milionů korun. „Posilování výzkumu, technologický rozvoj a podpora inovací jsou v současném světě nutné pro konkurenceschopnost, jak celé Evropy, tak i našeho národního hospodářství,“ uvedla radní pro školství Irena Ropková.

Dalších 300 milionů korun může město rozdělit pro navýšení kapacit a zvýšení kvality škol, školek a zařízení pro děti do tří let. Pro zvýšení dostupnosti zařízení péče o děti je z toho vyčleněno 125 milionů korun. Žádat o ně může hlavní město, městské části nebo jejich základní školy a zřizované organizace.

Žádosti v Operačním programu Praha – pól růstu ČR bude Praha přijímat od 31. října. Podrobnosti o dnes vypsaných výzvách jsou na prahafondy.eu.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek