Nový projekt EU podpoří českou zaměstnanost

19.06.2005
Projekt bude zaměřen na vzdělávání lidí, kteří jsou ohroženi ztrátou zaměstnání. Jeho cílem je vytvořit metodiku pro sociální poradenství a rekvalifikace.

Evropská unie podpoří v České republice projekt na vzdělávání lidí, kteří jsou ohroženi ztrátou zaměstnání. Jeho cílem je vytvořit metodiku pro sociální poradenství a rekvalifikace. Projekt bude trvat tři roky a jeho náklady se budou pohybovat ve výši 34 milionů korun. Projekt bude mít pilotní verzi, který se uskuteční v Českých drahách v Ústeckém kraji.

Metodika, která by z projektu měla vzejít, by měla být použitelná pro jakékoli velké firmy, které procházejí restrukturalizací. Projekt by měl pomoci především lidem, které postihla ztráta zaměstnání nebo jsou ztrátou práce ohroženi. Speciálně se zaměří na zaměstnance s nízkou a úzkou kvalifikací a starší osoby.

Projekt má takovým lidem pomoci naučit se orientovat na trhu práce. Měl by tak snížit negativní dopady restrukturalizace velkých firem. EU poskytla na projekt 75 procent nákladů, zbytek hradí státní rozpočet. Kromě Českých drah a jejich Ústavu podnikového vzdělávání se jej účastní desítka dalších subjektů.

Sdílet tento příspěvek