Sobotka se setká s komisařkou EU pro průmysl

11.04.2017
Euroskop, čtk

Evropská komisařka Elżbieta Bieńkowská dnes bude jednat s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) o hospodářských plánech ČR. Bieńkowská se v Praze setká i se zástupci obou komor Parlamentu, několika ministerstev a hospodářských a sociálních partnerů. Její návštěva se váže k Evropskému semestru, což je mechanismus, který slouží ke sladění hospodářských politik členských zemí Evropské unie s dlouhodobými záměry EU.

„Hlavním cílem pracovní cesty jsou konzultace s představiteli vlády, Parlamentu a hospodářskými a sociálními partnery v souvislosti s tzv. evropským semestrem,“ uvedlo v tiskové zprávě k návštěvě komisařky Zastoupení Evropské komise v ČR. Bieńkowská je v Evropské komisi zodpovědná za průmysl, podnikání a malé a střední podniky. Na pracovní návštěvě Česka je ve své funkci podruhé.

V rámci Evropského semestru Evropská komise každoročně vyhodnocuje ekonomiky jednotlivých zemí EU. Členské státy pak předkládají své plány reforem na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti a rozpočtové strategie. Komise po vyhodnocení dokumentů připraví pro členské země doporučení.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek