Juncker vystoupí na Pražské konferenci o obraně a bezpečnosti

06.06.2017
Euroskop, čtk

Dne 9. června zahájí Jean-Claude Juncker společně s předsedou vlády České republiky Bohuslavem Sobotkou Pražskou konferenci o obraně a bezpečnosti. Tam přednese klíčový projev o budoucnosti obrany a bezpečnosti EU. Stane se tak v týdnu, kdy Evropská komise vydá dva důležité dokumenty: legislativní návrh Evropského obranného fondu a diskusní dokument o budoucnosti evropské obrany do roku 2025.

Předseda Evropské komise navštíví ČR ve dnech 8.–9. června. Zúčastní se Pražské konference o obraně a bezpečnosti, jež má přispět k debatě o posílení spolupráce členských států EU v této oblasti. Společně s ním bude Evropskou komisi na konferenci zastupovat Federica Mogherini, vysoká představitelka Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku, Jyrki Katainen, místopředseda pro pracovní místa, růst, investice a konkurenceschopnost, a Elżbieta Bieńkowska, komisařka pro vnitřní trh, průmysl, podnikání a malé a střední podniky.

Konference bude přenášena živě na odkazu zde.

Během své návštěvy bude Juncker jednat také s českým premiérem Bohuslavem Sobotkou, Rose Gottemoellerovou, náměstkyní generálního tajemníka NATO, a Lubomírem Zaorálkem, ministrem zahraničních věcí ČR.

Přednese rovněž projev v historické budově Karolina na Univerzitě Karlově, kde také převezme zlatou pamětní medaili Univerzity Karlovy. Kromě toho se zúčastní společného přijetí obou komor Parlamentu ČR.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek