Sobotka jednal s místopředsedou Evropské komise o migraci

16.06.2017
Euroskop, čtk

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes jednal s místopředsedou Evropské komise Fransem Timmermansem o migraci a budoucím směřování evropské integrace. V tiskové zprávě to sdělil Úřad vlády. Timmermans se Sobotkou se věnovali také přípravě Evropské rady, která se koná příští týden.

„Český premiér zdůraznil, že EU musí v oblasti migrace stavět na společných řešeních, která získají podporu všech členských států. Česká republika je připravena i nadále pomáhat ve třetích zemích a členských státech, které jsou postiženy migrační krizí,“ stojí v tiskové zprávě.

Sobotka s Timmermansem se setkali krátce potom, co Evropská komise rozhodla, že zahájí řízení vůči Česku, Maďarsku a Polsku, které podle unijní exekutivy neplní své povinnosti plynoucí z programu přerozdělování migrantů nacházejících se v Itálii a Řecku.

K budoucnosti Evropské unie Sobotka uvedl, že stěžejní podmínkou pro pokračování integrace je posilování důvěry občanů. „Evropská unie by se proto do budoucna měla zaměřit na oblasti, v nichž přináší skutečnou přidanou hodnotu,“ uvedl úřad v tiskové zprávě. Budoucností EU se tento týden zabývala také konference Prague European Summit, na níž vystoupili Sobotka i Timmermans.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek