Sobotka: Největším úspěchem MMR je dočerpání fondů EU

22.08.2017
Euroskop, čtk

Největším úspěchem ministerstva pro místní rozvoj (MMR) v tomto volebním období je dočerpání evropských dotací z programového období 2007 až 2013. Po dnešní bilanční schůzce s ministryní Karlou Šlechtovou (za ANO) to řekl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Za úspěch považuje rovněž přijetí novely stavebního zákona nebo nového zákona o veřejných zakázkách.

Podle Sobotky se jednoznačně podařilo dočerpání evropských dotací z minulého programového období. „Když jsme nastoupili, tak perspektiva byla dost pesimistická. A jsem rád, že výsledek je výrazně lepší, než se původně čekalo. Vyčerpalo se přes 96 procent. A pokud jsme o nějaké peníze přišli, tak to bylo v okamžiku, kdy už to naše vláda nemohla žádným způsobem ovlivnit,“ doplnil premiér.

Za úspěch považuje rovněž přijetí nového zákona o veřejných zakázkách, který platí od října loňského roku. Pokud jde o věci, které se nepovedly, Sobotka zmínil zákon o sociálním bydlení nebo zákon o veřejných dražbách.

Premiér s ministry bilancuje už potřetí. Nejprve hodnotil práci vlády v polovině roku 2014, podruhé loni v listopadu a prosinci.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek