Sobotka dostal od vlády mandát na sociální summit EU

06.11.2017
Euroskop, čtk

Premiér Bohuslav Sobotka bude příští pátek v Göteborgu v rámci „sociálního summitu“ Evropské unie představovat výsledky své vlády v rámci panelu o přístupu na trh práce. Vláda na dnešním zasedání schválila Sobotkův mandát. Kabinet se také zabýval přípravou české pozice pro summit Východního partnerství, který je na programu 24. listopadu v Bruselu, informoval Úřad vlády.

Mimořádný neformální summit v Göteborgu se má věnovat problematice sociální politiky. „Premiér bude ve Švédsku bilancovat výsledky své vlády v rámci panelu Přístup na trh práce, což je pro ČR velmi úspěšná oblast,“ uvedl Úřad vlády v tiskové zprávě. Na okraj summitu se uskuteční další kolo vyjednávání o budoucnosti EU, které povede předseda Evropské rady Donald Tusk. Lídři EU se zaměří na vzdělávání a kulturu.

Vláda se dnes zabývala také stanoviskem pro summit Východního partnerství, který se bude konat 24. listopadu v Bruselu. „V pořadí pátý summit by měl potvrdit angažovanost EU ve východní Evropě a stanovit výhled do budoucna s cílem posílit stabilitu a odolnost partnerských zemí,“ uvedl úřad. Česko stálo v roce 2009 u vzniku iniciativy a spolupráce v rámci Východního partnerství pro něj je zásadní prioritou zahraniční politiky, dodal.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek