Přihlašte svůj projekt do souteže o cenu Karla Velikého

05.01.2018
Evropský parlament

Od roku 2008 každoročně uděluje Evropský parlament spolu s Nadací pro Mezinárodní cenu Karla Velikého v Cáchách cenu pro mladé Evropany. Ucházet se o ni mohou lidé ve věku 16 – 30 let ze všech členských států EU se svými projekty, které jsou zaměřeny na mladé lidi a aktivně přispívají k rozvoji Evropy.

Projekty mohou přihlašovat jednotlivci nebo v ideálním případě skupiny. Měly by podporovat porozumění na evropské a mezinárodní úrovni, napomáhat rozvoji společného smyslu pro evropskou identitu a integraci, představovat vzor pro mladé lidi žijící v Evropě a poskytovat praktické příklady soužití Evropanů v rámci jednoho společenství.

V minulých ročnících zvítězily projekty, jako jsou výměny mládeže či akce z oblasti sportu, umění či kultury. Je možné přihlásit i internetové projekty s evropským rozměrem. Zde si můžete přečíst o projektech vítězů minulých ročníků.

Co čeká vítěze?

Nejlepší projekt získá 7 500 EUR, druhý nejlepší 5 000 EUR a třetí 2 500 EUR. Kromě finančního ocenění budou tři evropští vítězové pozváni na návštěvu Evropského parlamentu v Bruselu nebo Štrasburku.

Jeden zástupce vítězného projektu z každého z 28 vnitrostátních kol bude pozván na několik dní do Cách, kde se zúčastní několika akcí včetně slavnostního předávání Ceny Karla Velikého pro mladé Evropany, které se každoročně koná dva dny před svátkem Nanebevstoupení Páně, kdy je předávána prestižní Mezinárodní cena Karla Velikého v Cáchách.

Ceny pro tři nejlepší projekty předá předseda Evropského parlamentu a zástupci Nadace Mezinárodní ceny Karla Velikého v Cáchách. Oceněným projektům se také dostane velké pozornosti v mediálních kanálech Evropského parlamentu a Nadace.

Přihlásit se můžete na stránkách Evropského parlamentu.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek