Babiš pojede do Davosu přesvědčovat o nevhodnosti kvót

15.01.2018
Euroskop, čtk

Premiér Andrej Babiš (ANO) se 24. a 25. ledna zúčastní jednání světového ekonomického fóra ve švýcarském Davosu. Chce tam navazovat politické kontakty a mimo jiné přesvědčovat, že migrační kvóty k přerozdělování uprchlíků jsou cestou do pekel. Uvedl to v neděli v pořadu televize Prima.

„V Davosu je největší koncentrace politiků. Takže 24. a 25. ledna jedu do Davosu a (předseda Evropské komise Jean-Claude) Juncker tam pořádá oběd. To bude další příležitost navázat osobní kontakty a přesvědčovat, že cesta kvót je cesta pro Evropskou unii do pekel,“ uvedl s tím, že ostatní země unie musí pochopit česká specifika. S šéfem komise se pak setká na konci ledna, kdy má naplánovanou v Junckerem večeři v Bruselu.

Jednání ekonomických špiček v Davosu se letos zúčastní také americký prezident Donald Trump, hodlá tam mezi šéfy nadnárodních firem či velkých bank hájit svůj protekcionistický program „Amerika na prvním místě“. Ruský prezident Vladimir Putin se naopak letošního davoského fóra nezúčastní. Z českých politiků navštěvoval fórum pravidelně exprezident Václav Klaus.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek