V rámci „Energy Union Tour“ přijede do Česka komisař Šefčovič

30.05.2018
Evropská komise

Maroš Šefčovič, místopředseda Evropské komise odpovědný za energetickou unii, navštíví 31. května a 1. června Českou republiku v rámci „Energy Union Tour“.

Tato série návštěv členských států Evropské unie má za cíl osobně představit plán na vytvoření energetické unie a získat stanoviska vlád, národních parlamentů a dalších relevantních organizací a skupin.

Šefčovič se setká se členy vlády i s poslanci

Prvním bodem jeho programu bude ve čtvrtek 31. května setkání s premiérem v demisi Andrejem Babišem k víceletému rozpočtu EU, energetické a klimatické politice a balíčku mobility. Následuje společná tisková konference, ke které se připojí Carlo des Dorides, výkonný ředitel Agentury pro evropský globální navigační družicový systém (agentura GNSS – Galileo). Tisková konference se uskuteční v sídle agentury v ulici Jankovského 2, v Praze ve 12:30 hod.

Jeho pracovní program bude pokračovat setkáním s poslanci Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky z výboru pro evropské záležitosti, hospodářského výboru a se senátory z Výboru pro záležitosti Evropské unie.

V odpoledních hodinách bude místopředseda Evropské komise hovořit s ministrem průmyslu a obchodu Tomášem Hünerem, ministrem životního prostředí Richardem Brabcem, ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou a dalšími členy kabinetu v demisi o energetické a klimatické politice EU.

Přijďte na diskuzi o budoucnosti mobility!

V pátek 1. června se Maroš Šefčovič setká v sídle agentury Galileo v Praze s jejím výkonným ředitelem, Carlem des Doridesem, a seznámí se zde také s činností agentury.

Na závěr své návštěvy České republiky se místopředseda Evropské komise v pražském sídle systému Galileo v pátek 1. června od 11:00 hod zúčastní veřejné debaty s občany nazvané „Budoucnost mobility“. Diskutovat se bude o budoucnosti dopravy, samořízených vozidlech nebo o navigaci Galileo. Registrace možná na tomto odkaze. Tato akce patří mezi tzv. „Dialogy s občany“ a je otevřena široké veřejnosti. Po diskuzi bude následovat ukázka různých zážitkových aktivit jako např. jízda na skútru se zabudovaným systémem navigace Galileo.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek