Babiš a Zeman se setkají Lánech, hovořit budou i o EU či NATO

03.01.2019
Euroskop, čtk

Prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou dnes na lánském zámku poobědvá s premiérem Andrejem Babišem a jeho manželkou Monikou. Podle Pražského hradu a úřadu vlády půjde zejména o společenskou událost, při obědě ale budou jeho účastníci hovořit i třeba o plánech vlády na letošní rok nebo o domácí a zahraniční politice.

Podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka se bude při obědě tradičně bilancovat, ale především hovořit o tom, co Českou republiku v novém roce čeká. Mluvit se tak může o plánech vlády, jejím personálním složení, ale třeba i o brexitu, eurovolbách nebo oslavách výročí pádu komunismu či vstupu do NATO a Evropské unie.

Novoroční setkání prezidenta a premiéra je letitou tradicí. Zeman s Babišem se společně s manželkami setkali při této příležitosti prvně před rokem. Mluvili především o rodinách, debatovali ale také o politice.

Zeman a Babiš se minulý rok na pracovních schůzkách potkávali pravidelně. Proti loňsku Zeman letos poobědvá po Novém roce i s předsedy parlamentních komor. Setkání je naplánováno na příští středu.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek