Otcovská se má prodloužit na 10 dní podle směrnice EU

15.08.2019
Euroskop, čtk

Placená otcovská dovolená v Česku by se měla do tří let prodloužit. Nově by měla místo nynějších sedmi dnů trvat deset pracovních dnů. Rodičovské volno by si rodiče také už nemuseli vybírat naráz, ale po částech. Stanovuje to nová evropská směrnice o rovnováze mezi pracovním a soukromým životem, jejíž pravidla bude ČR muset přenést do svých zákonů a zavést nejpozději do začátku srpna 2022. Vedle otcovské a rodičovské předpis upravuje pečovatelské volno a právo rodičů a pečujících žádat o pružné uspořádání práce.

Kvůli nižší zaměstnanosti žen EU ročně podle Evropské komise ztrácí 370 miliard eur (přes 9,55 bilionu korun). Směrnice má přispět k rozdělení péče mezi muže a ženy a k vyššímu uplatnění matek a pečujících o blízké na trhu práce. Česko otcovskou zavedlo loni v únoru. Otcové si mohou po narození potomka v šestinedělí vybrat sedm dní placeného volna, pokud odvádějí nemocenské pojištění. Z něj pak dostávají 70 procent základu svého příjmu, tedy stejně jako ženy na mateřské. Letos tak obdrží nejvýš 9352 korun.

Otcovská se prodlouží na deset proplácených dnů

Do tří let by se otcovská měla prodloužit na deset proplácených pracovních dnů. Otec by měl dostat podle směrnice minimálně tolik, kolik se hradí při nemoci. V Česku v prvním měsíci náhrada mzdy a nemocenská činí 60 procent základu příjmu. Podle doporučení by ale otcovská měla být stejná jako mateřská, tedy dál 70 procent základu příjmu. S prodloužením doby by se zvedly i výdaje. Letos v prvním pololetí podle údajů ministerstva práce činily 128,7 milionu korun.

Změny čekají také rodičovskou. Rodiče by měli mít možnost nečerpat ji celou naráz, ale i po částech. Vybírat by si ji mohli podle směrnice třeba střídáním dnů volna a práce či v kratší pracovní době. Stát by měl stanovit, do jakého věku dítěte by bylo možné rodičovské volno mít. Zaměstnavatelé by „pružnou rodičovskou“ mohli v určitých případech odmítnout. Dva měsíce rodičovské by měly být nepřenosné, aby se rodiče v péči o potomka vystřídali. Celá rodičovská by tak při vystřídání mohla být například o dva měsíce delší. S tříměsíčním střídacím bonusem počítá česká koncepce rodinné politiky, kterou v roce 2017 schválila tehdejší Sobotkova vláda ČSSD, ANO a lidovců. Ministerstvo práce dokument nyní přepracovává.

Směrnice podporuje i částečné úvazky a pružnou pracovní dobu

Rodiče dětí do nejméně osmi let a ti, kteří se starají o blízké, by měli mít také právo požádat o částečné úvazky, pružnou pracovní dobu či práci na dálku. Pečovatelské volno má trvat nejméně pět dní. Česko loni zavedlo tříměsíční ošetřovatelské volno.

Pokud mají členské země lepší podmínky, mohou si je ponechat. Mohou ale také přijmout lepší pravidla, než stanovuje směrnice. Ta představuje jen unijní minimální standard. Týká se zaměstnanců, lidí na dohodu i agenturních pracovníků. Evropská komise s návrhem předpisu přišla v dubnu 2017. Po dvouletém projednávání ji letos Evropský parlament i ministři členských států v Radě EU schválili. Předpis teď v létě vyšel v unijním úředním věstníku a státy mají pravidla do 2. srpna 2022 zavést.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek