Premiér Andrej Babiš se zúčastnil představení projektu Euroklíč

08.10.2019
Úřad vlády, Euroskop

Předseda vlády ČR Andrej Babiš se v úterý 8. října 2019 společně s ministryní Klárou Dostálovou zúčastnil tiskové konference ke slavnostnímu představení mezinárodního projektu Euroklíč, který je v České republice realizován Národní radou osob se zdravotním postižením ČR.

„Chtěl bych poděkovat paní ministryni, která se o tento ušlechtilý projekt stará už delší dobu, a samozřejmě panu Krásovi, předsedovi Národní rady osob se zdravotním postižením. Běží už osmým rokem, doposud se na něj uvolnilo 33 milionů. Je velice důležité, že se naše společnost stará o osoby s tělesným postižením, samozřejmě nejen v rámci tohoto projektu, který má mou velkou podporu,“ řekl na tiskové konferenci premiér Andrej Babiš.

„Během uplynulých devíti let se podařilo nainstalovat do veřejně přístupných objektů v krajích ČR 1500 eurozámků z čehož dvě třetiny byly hrazeny Ministerstvem pro místní rozvoj ČR,“ zmínila ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

„Projekt má velmi pozitivní vliv na každodenní život těchto osob. Odstraňuje nejistotu a řadu psychologických bariér a posiluje samostatnost a nezávislost lidí se zdravotním postižením a rodin s dětmi a podporuje jejich integraci do plnohodnotného sociálního, kulturního a pracovního života,“ doplnil Václav Krása předseda Národní rady osob se zdravotním postižením.

Mezinárodní projekt Euroklíč už více než třicet let efektivně pomáhá lidem se sníženou schopností pohybu ve vyspělých evropských zemích. V ČR byl projekt ve své kategorii oceněn titulem Nejvýznamnější počin roku 2007. Asociace krajů ČR poskytla Národní radě osob se zdravotním postižením ČR záštitu pro přípravu a realizaci tohoto projektu na území ČR.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek