Na novém webu najdete aktuální srovnání nákazy COVID-19 v ČR s dalšími zeměmi

31.03.2020
Nakit.cz, Úřad vlády, Euroskop

Spojený tým programu Digitální Česko a NAKIT, spolu s dalšími odborníky, vytvořil během uplynulých několika dnů informační web Koronadata pro přehledné a uživatelsky přívětivé porovnání situace v ČR s ostatními státy v oblasti klíčových dat o šíření nákazy COVID-19.

Na webu je možné porovnávat země podle deseti ukazatelů. Data s výjimkou počtu testů jsou aktualizována osmkrát denně v dvouhodinových intervalech.

Data jsou sloučená z více zdrojů podle jejich kvality. Údaje za Česko vychází ze statistik Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR (ÚZIS), světová data například podle údajů Světové zdravotnické organizace (WHO). Data testů aktualizuje v tuto chvíli manuálně tým Digitální Česko. Strojovou aktualizaci drtivá většina případů neumožňuje, některé země například nepublikují data o testech, jiné publikují data až s týdenním zpožděním, uvedla NAKIT v tiskové zprávě.

Data jsou automaticky aktualizována a prezentována pomocí technologie Microsoft PowerBI. Na projektu spolupracovaly společnosti Microsoft a Intelligent Technologies.

Portál Koronadata otevřete kliknutím na obrázek:

Web koronadata

Zdroj: NAKIT

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek