V létě Europass nabídne nové služby

01.07.2020
Europass

V červenci 2020 rozšíří Europass nabídku svých služeb pro vás. V plánu je spuštění nového evropského portálu, kde bude nově možné sestavit online portfolio z dokladů o vašich schopnostech a dovednostech nebo vyhledat vzdělávací a pracovní nabídky v Evropě. Novou podobu získá i životopis a motivační dopis, změní se i online prostředí, kde si lze CV vytvořit.

Současný online formulář pro vyplnění životopisu a motivačního dopisu spuštěním nového portálu skončí. Již vytvořené, vygenerované a uložené soubory CV a motivačního dopisu např. ve formátu pdf půjdou nahrát do nového editoru Europassu a dále upravovat. Pokud však máte svůj životopis nebo motivační dopis rozpracovaný v prohlížeči a zatím jste si ho neuložili, je potřeba ho do července vygenerovat a uložit. Jinak o své rozpracované dokumenty přijdete.

Nový evropský portál od července už neumožní přístup k dokumentům Europassu, které jsou nyní přístupné po přihlášení v online editoru Europassu na Google disku nebo OneDrivu Cedefop. Ujistěte se proto, že máte všechny dokumenty stažené a uložené u sebe v počítači nebo ve svých online úložištích.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek