Zúčastněte se mezinárodní debaty na Prague European Summit

11.11.2020
Prague European Summit

Jak může EU řešit klimatickou změnu, ekonomickou obnovu po pandemii nebo digitalizaci? Nejen o tom budou 18. a 19. listopadu na již šestém ročníku Prague European Summit diskutovat, tentokrát online, ministři, evropští komisaři, zástupci Evropské investiční banky, NATO či OECD a další. Připojte se k nim!

Prague European Summit se koná pravidelně od roku 2015. Pořadateli Summitu jsou Institut pro evropskou politiku EUROPEUM a Ústav mezinárodních vztahů, které patří mezi přední výzkumné instituce v oblasti mezinárodních vztahů v Česku. Summit pořádají pod záštitou Ministerstva zahraničních věci České republiky, Úřadu vlády ČR a Magistrátu hlavního města Prahy a ve spolupráci se Zastoupením Evropské komise v ČR. Partnery letošního Summitu jsou pak například Evropská investiční banka (EIB), Mezinárodní visegrádský fond, BMW STRATOS AUTO, Blažek Glass a další. Mediálním partnerem Summitu je server EUobserver.

Cílem Prague European Summit je poskytnout prostor pro otevřenou výměnu názorů mezi politiky, vysoce postavenými státními úředníky, podnikateli, akademiky, novináři a mladými lidmi o naléhavých evropských a globálních tématech. Organizátoři dále chtějí posílit obraz České republiky jako členské země EU, která se sebevědomě, ale konstruktivně připojuje ke strategickým diskusím o vývoji Evropské unie.

Summit bude kvůli pandemii online

Mezi potvrzenými účastníky jsou tento rok ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček (Česko), Ivan Korčok (Slovensko), Anže Logar (Slovinsko) a Alexander Schallenberg (Rakousko), primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib, bývalá švédská ministryně zahraničí Margot Wallström, Evropský komisař pro řešení krizí Janez Lenarčič, bývalá vysoká představitelka Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Federica Mogherini a mnoho dalších.

Summit, který se tradičně koná na jaře, letos kvůli pandemické situaci a souvisejícím nařízením proběhne v podzimním termínu a v online prostředí. Místem konání zůstane Černínském paláci, ve kterém bude zřízeno virtuální studio.

Hlavní program se bude skládat z panelových diskuzí, chatů nebo kulatých stolů. Konkrétní témata diskuzí naleznete na webu. Ve spolupráci s pražskou kanceláří nadace Heinricha Bölla dále proběhnou už pravidelné Urban Talks, neboli debaty pro veřejnost s některými účastníky Summitu a dalšími českými i zahraničními hosty. Letos proběhnou čtyři a budou se konat zcela online. Tématy diskuzí budou spokojenost s demokracií napříč Evropou nebo role žen v unijní diplomacii. Vysílané budou na Facebooku.

Zaregistrujte se na portále věnovaném této konferenci, nebo navštivte praguesummit.eu, kde se o Summitu dozvíte více.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek