Babiš mluvil o Vrběticích se šéfem Evropské rady Michelem

18.04.2021
Euroskop, ČTK

Premiér Andrej Babiš (ANO) včera večer mluvil se šéfem Evropské rady Charlesem Michelem o podezření na zapojení příslušníků ruské tajné služby do výbuchu muničního areálu ve Vrběticích. Partnery v EU chce premiér podrobně informovat na příštím summitu, napsal na twitteru.

„Právě jsem hovořil s předsedou Evropské rady Charlesem Michelem, informoval jsem ho o případu Vrbětice a vyhoštění 18 zaměstnanců ruské ambasády. Na příští Evropské radě budu naše partnery podrobně informovat,“ napsal premiér kolem 22:00. K jednání o případu v EU a Severoatlantické alianci vyzvala premiéra část opozice.

Premiér včera večer oznámil, že české bezpečnostní složky mají důvodné podezření, že do výbuchu muničního areálu ve Vrběticích na Zlínsku v roce 2014 byli zapojeni příslušníci ruské tajné služby GRU. Z Česka bude kvůli tomu vyhoštěno 18 pracovníků ruské ambasády, kteří byli identifikováni jako členové ruských tajných služeb, dodal vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), který je nyní pověřen i řízením ministerstva zahraničí.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek