Premiér Babiš se v Portugalsku zúčastní sociálního summitu a neformální Evropské rady

07.05.2021
Úřad vlády, Euroskop

Předseda vlády ČR Andrej Babiš se dnes v Portu zúčastní konference na vysoké úrovni k akčnímu plánu pro evropský pilíř sociálních práv (Porto Social Summit), kterou pořádá portugalské předsednictví. Konference je rozdělena do tří panelů, premiér Babiš vystoupí v panelu „Skills and innovation“ (Dovednosti a inovace).

Na konferenci k akčnímu plánu pro evropský pilíř sociálních práv následně v sobotu 8. května 2021 naváže neformální Evropská rada. Andrej Babiš bude s ostatními lídry EU diskutovat o provádění evropského pilíře sociálních práv na úrovni EU i na vnitrostátní úrovni.

Jednání se zaměří také na sociální otázky související s pandemií covid-19. Předseda vlády ČR rovněž využije příležitosti a bude své partnery informovat o zjištěních týkajících se zapojení agentů ruské tajné služby do výbuchů v muničním skladu ve Vrběticích v roce 2014 a o následných krocích ČR.

Po neformální Evropské radě bude v sobotu 8. května 2021 následovat ještě jednání vedoucích představitelů EU s indickým premiérem Módím, který se připojí prostřednictvím videokonference.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek