Za tři dny bude v Česku slavnostně zahájena Konference o budoucnosti Evropy

31.05.2021
Evropská komise, Euroskop

Chcete vědět, jak vidí budoucnost evropského projektu významné osobnosti českého veřejného života? Na slavnostním zahájení Konference o budoucnosti Evropy v České republice budou čeští politici, zástupci státní správy i experti z různých oborů odpovídat na deset otázek o budoucnosti Evropy a roli České republiky v Evropské unii. Dotazy předem zformuluje kolegium 100 reprezentativně vybraných občanů ČR rozdělených do 10 skupin.

Akce uspořádaná Zastoupením Evropské komise v ČR ve spolupráci s Úřadem vlády České republiky a Kanceláří Evropského parlamentu v ČR se bude konat v prostorách Hrzánského paláce v Praze dne 3. června 2021 od 16:00 do 18:00. Událost bude přenášena online. Můžete ji sledovat na adrese https://ec.europa.eu/czech-republic/news/COFE2021_cs a na facebookových stránkách pořadatelů.

Slavnostní zahájení v Česku proběhne formou moderované diskuse významných osobností a zástupců občanské společnosti. Svou účast potvrdili Věra Jourová, místopředsedkyně Evropské komise, Dita Charanzová a Marcel Kolaja, místopředsedové Evropského parlamentu, Milena Hrdinková, státní tajemnice pro evropské záležitosti, Mikuláš Bek, předseda Výboru pro záležitosti EU Senátu PČR, Radek Špicar, viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR, Vlado Bartovic, ředitel Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM, Ondřej Houska, novinář, Jana Soukupová, zakladatelka iniciativy Youth Speak Up, a sociolog Martin Buchtík. Moderátorkou bude Jolana Voldánová.

Všechny osobnosti budou odpovídat na 10 otázek o budoucnosti Evropy a roli České republiky v Evropské unii. Dotazy předem zformuluje kolegium 100 reprezentativně vybraných občanů ČR rozdělených do 10 skupin.

Na úvodní akci navážou regionální diskuse pořádané sítěmi Eurocenter a Europe Direct ve všech krajských městech. První tři debaty proběhnou online na facebookových profilech Eurocenter: 7. 6. v Plzni, 15. 6. v Pardubicích a 17. 6. v Ostravě. Další budou následovat po letní přestávce. Více informací o těchto akcích naleznete na portálu Euroskop.cz v rubrice věnované Konferenci o budoucnosti Evropy.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek