Podmínky grantového řízení na informační projekty o EU zveřejněny

31.01.2006
Grantové řízení je vyhlášeno na základě vládou schválené Koncepce informování o evropských záležitostech v ČR pro rok 2006.

Dnešního dne byly na vládních internetových stránkách www.euroskop.cz zveřejněny podmínky grantového řízení na informační projekty o EU. Grantové řízení je vyhlášeno na základě vládou schválené Koncepce informování o evropských záležitostech v ČR pro rok 2006.

Grantové řízení vypisuje Úřad vlády ČR prostřednictvím Odboru pro informování o evropských záležitostech (OEZ). Své projekty mohou podat všechny subjekty, které splňují stanovené podmínky do 13. března letošního roku.

Možnost získat grant mají kvalitní projekty v tématických okruzích „Budoucnost Evropy“ a „EU do škol“, které byly předmětem grantů již v loňském roce. Jejich obsah je však nově definován konkrétním zaměřením. Projekty se tak budou věnovat například problematice vnitřního trhu se službami či vytvářením modelů výuky o EU pro pedagogy. Novým tématem je „Bezpečná Evropa“. Zde jsou obsaženy oblasti, jako např. vstup ČR do schengenského systému nebo otázky Společné zahraniční a bezpečnostní politiky.

Zároveň s tématickými okruhy jsou uveřejněny metodiky pro vypracování projektů. Na webových stránkách jsou také k dispozici data školení, na kterých bude OEZ zájemcům vysvětlovat, jak správně postupovat při vypracovávání projektů.

Projekty budou vybírat třináctičlenné nezávislé odborné komise podle předem určených kritérií. Z důvodu co nejvyšší transparentnosti budou k výběru přizváni zástupci Transparency International-Česká Republika a médií.

Veškeré informace naleznou zájemci na portálu www.euroskop.cz pod odkazem „Eurodebata – granty a projekty“ nebo www.euroskop.cz/granty, a na stránkách Úřadu vlády ČR www.vlada.cz v sekci „Evropská unie“.

Zdroj: Odbor pro informování o evropských záležitostech, Úřad vlády ČR

Sdílet tento příspěvek