Schulz představil svůj program, spojil v něm solidaritu s fondy EU

17.07.2017
Euroskop, čtk

Státy Evropské unie ignorující v důležitých otázkách solidaritu musejí čelit finančním sankcím. Při prezentaci svého desetibodového politického programu to v neděli v Berlíně řekl sociálnědemokratický kandidát na německého kancléře Martin Schulz. Německo by podle něj mohlo zvýšit příspěvek do unijního rozpočtu.

Státy, které odmítají přijmout uprchlíky, by podle Schulze měly v budoucnu počítat s menšími finančními prostředky z fondů EU. Ty, které naopak přijaly velké množství osob hledajících ochranu, by měly dostat bonus.

Země stojící mimo eurozónu by neměly mít možnost blokovat její další integraci, uvedl dále německý politik, který byl donedávna předsedou Evropského parlamentu. Pokud jde o Německo a Evropu, země „by mohla udělat víc,“ poznamenal Schulz. Mohla by například zvýšit svůj finanční příspěvek do společné pokladny.

Svůj volební program představili sociální demokraté před třemi týdny na mimořádném sjezdu v Dortmundu. V neděli prezentovaný Schulzův „plán pro lepší Německo a lepší Evropu“ volební program dál rozvíjí, napsala agentura DPA.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek