Předsednické trio EU podepsalo prohlášení o rovnosti pohlaví

21.07.2017
Euroskop, čtk

Ministři z Estonska, Bulharska a Rakouska, tedy trojice, která se od července 2017 do prosince 2018 vystřídá v předsednictví Evropské unie, podepsali během neformálního jednání v Tallinnu prohlášení o rovnosti mezi pohlavími. Informovala o tom ve čtvrtek bulharská agentura BTA.

Ve středečním prohlášení se uvádí, že si trojice zemí dává za cíl podniknout potřebné politické a právní kroky k zajištění rovných příležitostí pro ženy a muže ve všech oblastech veřejného života. Ty zahrnují rozšíření různých typů zaměstnání, zajištění rovnováhy v pracovním životě a zapojení mužů do péče o děti.

Bulharský ministr práce a sociálních věcí Biser Petkov uvedl, že zajistit rovné příležitosti pro muže a ženy je velmi důležité pro společenskou modernizaci Evropy a dosažení cílů, které mají být splněny do roku 2020. Zároveň podotkl, že současná novelizace bulharských zákonů, jež rozšiřuje možnost příspěvků na novorozence a malé děti i na osoby, které se kromě matek o dítě starají, mimo jiné umožní mužům a ženám střídat se v péči o dítě.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek