Šéfem zastoupení Komise EU na Slovensku bude Ladislav Miko

15.11.2017
Euroskop, čtk

Novým šéfem zastoupení Evropské komise v Bratislavě bude od ledna někdejší český ministr životního prostředí Ladislav Miko. Komise to v úterý oznámila v tiskové zprávě.

Miko je nyní významným českým zástupcem v bruselských unijních institucích. Na místo ředitele v rámci generálního ředitelství pro životní prostředí nastoupil v roce 2005. Od roku 2011 pracuje jako zástupce ředitele na generálním ředitelství Evropské komise pro zdraví a bezpečnost potravin.

„Do nové funkce přináší rozsáhlé znalosti o institucích EU, které získal za dobu svého více než desetiletého působení ve vysokých funkcích v Evropské komisi a skoro dvacetileté zkušenosti z české a slovenské veřejné správy,“ upozornila Komise v tiskové zprávě.

Podle Mika samotného je práce v členských zemích EU nyní důležitá jako nikdy předtím. „Věřím, že budu moci využít svoje zkušenosti, kontakty a znalosti k rozproudění diskuse,“ řekl v úterý Miko ČTK. „Zpětná vazba z jednotlivých zemí, a to jak z politické úrovně, tak od občanů a občanské společnosti je myslím pro budoucí směřování unie velmi důležitá,“ dodal budoucí šéf zastoupení komise na Slovensku.

Mezi roky 2002 a 2005 byl Miko náměstkem českého ministra životního prostředí. V roce 2009 se na ministerstvo vrátil, když se stal ve vládě Jana Fischera ministrem životního prostředí.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek