Německo zahájilo další vyšetřování emisních podvodů v Audi

07.02.2018
Euroskop, čtk

Německá prokuratura včera prohledala sídlo a jeden ze závodů automobilky Audi v souvislosti s rozšířením vyšetřování manipulací s testy emisí naftových motorů. Úřady prověřují podezření na podvod týkající se 210.000 vozidel prodaných v Evropě a USA, uvedla agentura Reuters.

Nejvýdělečnější součást koncernu Volkswagen v listopadu 2015 přiznala, že její naftové třílitrové motory V6 byly vybaveny zařízením, které bylo ve Spojených státech považováno za nezákonné a umožnilo automobilům obejít emisní limity.

Prokurátoři začali v Audi loni v březnu vyšetřovat, kdo je do kauzy týkající se 80.000 osobních vozů Audi a Porsche zapojen. Minulý týden prohledali obydlí několika současných i bývalých zaměstnanců společnosti.

Nyní prověřují podezření na podvod a nedovolenou reklamu týkající se minimálně 210.000 vozidel s třílitrovými motory, které byly od roku 2009 prodány v Evropě a v USA. Vyšetřovatelé prohledávali sídlo firmy v Ingolstadtu a montážní závod i soukromý dům ve městě Neckarsulm na jihozápadě Německa.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek