Merkelová souhlasí s pokračováním hraničních kontrol

20.03.2018
Euroskop, čtk

Německá kancléřka Angela Merkelová podporuje názor nového ministra vnitra Horsta Seehofera, že je třeba znovu prodloužit kontroly na německých hranicích. Informoval o tom včera mluvčí spolkové vlády Steffen Seibert. Důvodem k pokračování těchto opatření je podle něj nedostatečná kontrola vnějších hranic Evropské unie.

„Spolková kancléřka a ministr vnitra se dohodli na tom, že prodloužení kontrol na německé hranici je v současnosti nezbytné,“ řekl Seibert. Seehofer v rozhovoru s nedělníkem Welt am Sonntag vyslovil požadavek, aby byly vnitřní hranice v EU kontrolovány tak dlouho, dokud nebudou lépe střeženy vnější hranice. Hovořil také o možnosti dalšího zesílení kontrol na vnitřních hranicích.

Německo obnovilo kvůli silnému přílivu uprchlíků v září roku 2015 kontroly na hranici s Rakouskem. Kontroly provádí na třech přeshraničních dálnicích a různých místech v příhraničí. Policisté mohou kontrolovat cestující i bez konkrétního podezření.

Loni bylo podle německého ministerstva vnitra zadrženo 16.000 osob, které se pokusily o ilegální příjezd do Německa. Z toho bylo vykázáno 7000 lidí.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek