Maďarská diplomacie: Krok europarlamentu je pomstou

13.09.2018
Euroskop, čtk

Doporučení Evropského parlamentu, aby Evropská komise zahájila proti Maďarsku řízení kvůli vážnému ohrožení hodnot Evropské unie, je „malicherná pomsta“ od politiků podporujících imigraci. Podle agentur tak na včerejší rozhodnutí Evropského parlamentu reagoval maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó.

Šéf maďarské diplomacie rovněž řekl, že Budapešť bude hledat právní cestu, jak se proti rozhodnutí EP postavit. Podle Szijjártóa nebyli do hlasování započítány hlasy europoslanců, kteří se zdrželi, a to výsledek hlasování ovlivnilo.

„Dnešní rozhodnutí Evropského parlamentu nebylo nic jiného než malicherná pomsta vůči Maďarsku od politiků podporujících imigraci,“ řekl včera novinářům Szijjártó po zasedání vlády v Budapešti. „Rozhodnutí bylo uděláno podvodným způsobem a v rozporu s příslušnými pravidly evropských smluv,“ dodal. Podle něj v souladu s unijními pravidly by abstence měly být počítány jako hlasy „proti“.

„Je to (rozhodnutí EP) jasný důkaz toho, že politici podporující migraci mají (v EP) masivní většinu. Věděli jsme to, ale dnešek byl důkazem, že politici pro migraci jsou ve většině i v Evropské lidové straně,“ prohlásil šéf maďarské diplomacie.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek