Cena za občanskou solidaritu

07.09.2020
EHSV

Z hlediska Evropského hospodářského a sociálního výboru (EHSV) je účelem této ceny, která bude v roce 2020 výjimečně udělena místo každoroční Ceny EHSV pro občanskou společnost, ocenit neziskové iniciativy prováděné fyzickými osobami nebo subjekty soukromého práva, které významně přispěly k řešení mimořádné situace způsobené pandemií COVID-19. Deadline přihlášek je 30. září 2020.

Cena za občanskou solidaritu odmění až 29 neziskových iniciativ fyzických osob, organizací občanské společnosti nebo soukromých společností zaměřených na řešení krize Covid-19 a jejích rozmanitých důsledků.

Celkovým cílem ceny, která se uděluje jako jednorázové vydání místo výroční ceny EHSV pro občanskou společnost, je zvýšit povědomí a zviditelnit přínos, který fyzické osoby, organizace občanské společnosti a soukromé společnosti poskytly nebo přinášejí k vytvoření evropské identity a solidarity způsobem, který podpoří společné hodnoty, které jsou základem evropské integrace.

Rozšíření onemocnění COVID-19 a následná krize představují závažnou mimořádnou událost, která postihuje všechny úrovně společnosti. Pro členské státy představují výzvu, která nemá obdoby, a jsou i významnou zátěží pro orgány veřejné moci, zdravotnické instituce, organizace občanské společnosti, podniky a evropské občany.

Uzávěrka pro podávání žádostí je 30. září 2020 ve 12:00 (SELČ). Slavnostní předávání cen proběhne na plenárním zasedání EHSV v lednu 2021.

Více informací a přihlášky zde.

Infografika

Autor: David Březina

Sdílet tento příspěvek