Jednání Rady pro konkurenceschopnost (vnitřní trh, průmysl)

17.09.2020
Euroskop, Úřad vlády

Zítra 18. září 2020 se uskuteční videokonferenční jednání ministrů členských zemí EU odpovědných za oblast vnitřního trhu a průmyslu. Jednání za ČR povede místopředseda vlády, ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy Karel Havlíček.

Jednání zástupců států se zaměří pouze na jeden bod, kterým je politická diskuse o prohlubování vnitřního trhu pro silné oživení a konkurenceschopnou a udržitelnou Evropu. V rámci tohoto bodu německé předsednictví položilo jednu otázku: “Které komponenty březnového balíčku 2020 vydaného EK, zejména Akčního plánu pro lepší implementaci a vymáhání pravidel vnitřního trhu, jsou z pohledu členských států obzvláště relevantní pro efektivní posilování vnitřního trhu, a tudíž by jim měla být dána priorita, abychom zvládli dopady krize COVID-19 a podpořili rychlou obnovu ekonomiky?“.

S ohledem na videokonferenční charakter jednání budou dále pouze projednány závěry Rady k vnitřnímu trhu, jež by měly být formálně schváleny na listopadové Radě COMPET. V rámci jednání mají být též představeny výstupy z jednání skupiny na vysoké úrovni pro konkurenceschopnost a růst (HLG G24).

Autor: Veronika Smolková

Sdílet tento příspěvek