Evropský den inovací se zaměří na technologické talenty

05.11.2020
Euroskop, čtk

Na inovace pro budoucnost a perspektivní technologické talenty se letos zaměří Evropský den inovací 2020. Dvoudenní akce začne dnes, kvůli koronaviru bude on-line. Na programu jsou například přednášky o výzvách umělé inteligence či vzdělání pro inovace, řekl ČTK Tomáš Kolder ze společnosti Huawei, která se na akci podílí.

Na konferenci promluví zástupci polských vysokých škol, výzkumných institucí, podniků, start-upů i mezinárodních organizací. Po oba dny budou přednášky v dopoledních hodinách.

„Z témat, která bych posluchačům doporučil, jsou to například diskuse o silném postavení žen nejen v rámci technologií,“ podotkl Kolder. „Účastníci se také budou zabývat tím, jak technologie změní vzdělávání, tak aby lidé mohli splnit pracovní požadavky v nějaké nové digitální éře. Dalšími tématy budou start-upy – jak na inovativní start-up. Tato debata proběhne v pátek,“ řekl Kolder. Řečníci se budou zabývat i otázkou základu pro digitální transformaci příštích desetiletí. „Několik přednášek bude o výzvách spojených s umělou inteligencí,“ doplnil Kolder. Dodal, že zástupci Huawei pak budou prezentovat program, který mimo jiné cílí na popularizaci digitálních dovedností prostřednictvím spolupráce s univerzitami.

K dalším organizacím, které se na konferenci podílí patří například analytická společnost Oxford Economics, Mezinárodní fórum žen či UNESCO.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek