CUBEprotect uvádí na trh české virucidní produkty

01.03.2021
Euroskop, čtk

Česká firma CUBEPACK s.r.o. ve spolupráci s řadou odborníků uvádí na trh značku CUBEprotect. Společně vyvinuli unikátní kompozit z virucidních materiálů, jejichž filtr je testován normy EN149 a dosahuje schopnost filtrace vyšší než 99 %. Tudíž je ekvivalentem ochraně FFP3. Z těchto materiálů se šijí v Česku a na Slovensku nákrčníky a rukavice. Tyto produkty jsou ozkoušeny řadou lékařů a zdravotníků z Ústřední vojenské nemocnice, Fakultní nemocnice Bulovka, ale i sportovců z fotbalové Sparty Praha či Slovanu Bratislava.

Nutnost ochránit rodinu, své blízké a zaměstnance přiměla společnost CUBEPACK vyvinout speciální ochranu před viry a bakteriemi. „Na základě nepříznivých zpráv z Asie na konci roku 2019 jsme se rozhodli ochránit své blízké. Dali jsme dohromady tým profesionálů s pětadvacetiletou praxí ve výrobě speciálních funkčních materiálů a výzkumu. Díky tomu se nám podařilo vyrobit unikátní materiály z aktivních kompozitů, a také speciální vlákno BioGenAg, což dalo za vznik značce CUBEProtect, pod kterou vyrábíme nákrčníky a rukavice,“ sděluje zakladatel společnosti Miroslav Pigan CUBEPACK s.r.o. Produkty získaly řadu atestací a certifikací napříč laboratořemi po celé Evropě. Nákrčník i rukavice jsou znovu použitelné, vydrží minimálně 20 pracích cyklů, což nejenže šetří přírodu, ale i především rozpočet domácnosti.

Produkty CUBEprotect obsahují filtr, jenž je testován normy EN149 a dosahuje filtrace vyšší než 99 %, díky tomu je ekvivalentem k ochraně FFP3. „Dalším stupněm ochrany je aktivní virucidní materiál, který likviduje viry a bakterie ve více než 99 % (certifikováno v Textilním zkušebním ústavu s.p.). Vnitřní baktericidní síťka v nákrčníku je vyvinuta tak, aby eliminovala nepříjemné prostředí uvnitř. Zamezuje zamlžování brýlí, eliminuje dermatologické problémy s pletí a udržuje komfort čistého vzduchu bez zápachu,“ upřesňuje funkci materiálu CUBEprotect Miroslav Pigan. Funkčnost materiálu testovala řada zdravotníků a sportovců. „Vyzkoušené produkty jsou rovnocennými ochrannými pomůckami používanými ve zdravotnictví. Na rozdíl od mnohých firem má společnost CUBEPACK s.r.o. řádně vedenou a validní dokumentaci a testování výrobků včetně praktických testů v nemocnicích. Zdravotníci ocenili zejména dobrou materiálovou snášenlivost a vysoký komfort. I po několikahodinovém používání nákrčníků nebyly znatelné otlaky či zčervenání kůže obličeje,“ sděluje Mgr. Hana Bláhová, MBA, vedoucí oddělení hygieny, epidemiologie a centrální sterilizace v Nemocnici na Bulovce.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek