Evropský výrobce letadel Airbus se vrátil k transformaci závodu v Toulouse

13.05.2021
Euroskop, ČTK

Evropský výrobce letadel Airbus se vrátil k transformaci svého závodu v Toulouse, kde dříve vyráběl dvoupatrová dopravní letadla A380. Teď tam chce vyrábět menší letadla s jednou uličkou A320 a A321. Firma loni projekt odložila kvůli pandemii a včera uvedla, že se zahájením provozu tam počítá na konci roku 2022.

Airbus oznámil, že se k projektu vrací „s ohledem na oživení ekonomiky a případný návrat k předpandemické úrovni výroby mezi lety 2023 a 2025“.

Krok Airbusu podle agentury Bloomberg podtrhuje přechod odvětví od větších letadel, který pandemie urychlila. Obnovení poptávky po letadlech se dvěma uličkami, která se vyrábějí v hlavním závodě Airbusu v Toulouse, zřejmě potrvá několik let. Výrobce letadel se zákazníky jedná o rozšíření rodiny letadel A320.

Po závodech v Hamburku a ve městě Mobile v americkém státě Alabama bude Toulouse třetím místem, kde se budou vyrábět větší verze A321. Přes polovinu nevyřízených objednávek letadel z rodiny A320 tvoří právě stroje A321, uvedl mluvčí společnosti.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek