European Youth Event 2021

11.10.2021
EYE

Po loňském odkladu se setkala 8. a 9. října evropská mládež ve Štrasburku. Mladí lidé z celé EU si mohli vyměnit zkušenosti a názory s odborníky a také mezi sebou navzájem.

Setkání proběhlo hybridně v Evropském parlamentu a také virtuálně, aby mohli účastníci společně diskutovat a sdílet nápady týkající se budoucnosti Evropy. Účastníci mohli participovat na panelových debatách, workshopech, sportovních aktivitách a různých uměleckých vystoupení. Celkově bylo prezenčně ve Štrasburku až 4000 účastníků, kteří se zaměřili na témata jako je životní prostředí, demokracie a její posílení a zotavení z krize covidu-19, sociální nerovnost.

Představeno bylo 2000 nápadů, které se budou dále sdílet na platformě Konference o budoucnosti Evropy. Mezi nápady byl například plán, jak usnadnit recyklaci v rámci EU, chránit hodnoty EU reformovat jazykové vzdělávaní ve školách s cílem podpořit mnohojazyčnost, plán na boj proti diskriminaci a další. Nejlepších 20 nápadů evropského setkání mládeže 2021 budou prezentovat dva zástupci setkání na příštím plenárním zasedání Konference o budoucnosti Evropy, která se bude konat 22. a 23. října ve Štrasburku.

Více zde.

Ilustrační foto. Zdroj: EYE

Autor: David Březina

Sdílet tento příspěvek