Fico versus Kiska. Poslední televizní duel

26.03.2014
čtk

Debatou ve veřejnoprávní slovenské televizi dnes večer oba postupující kandidáti do sobotního rozhodujícího kola přímé volby nového slovenského prezidenta završí sérií společných duelů. Úřadující premiér Robert Fico a podnikatel Andrej Kiska v dřívějších diskusích nešetřili výpady vůči svému soupeři.

Televizní debata bude prakticky poslední možností na oslovení voličů před moratoriem na kampaň, které začne ve čtvrtek ráno.

Fico opakovaně vytkl milionáři Kiskovi, že prostřednictvím svých dřívějších podnikatelských aktivit v oblasti splátkového nebo katalogového prodeje zbohatl na chudých lidech a označil ho za lichváře. Premiér rovněž tvrdil, že Kiska má blízko k scientologické církvi, která má prý mocenské zájmy.

Podnikatel výtky Fica odmítl a za jeho výroky o lichvářství podal na nejoblíbenějšího slovenského politika trestní oznámení. Kiska tvrdil, že předseda jednobarevného kabinetu sociálních demokratů zvolil útočnou kampaň v obavě z volební prohry. Řekl také, že Ficova prezidentská kandidatura z pozice premiéra v polovině funkčního období jeho vlády je úprkem před odpovědností za plnění slibů.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek