Premiéři V4 budou ve Varšavě jednat o inovacích a digitalizaci

28.03.2017
Euroskop, čtk

Spolupráci v inovacích a digitalizaci má být věnováno dnešní varšavské jednání předsedů vlád visegrádské čtyřky (V4), tedy Česka, Slovenska, Maďarska a Polska. Bohuslav Sobotka, Robert Fico, Viktor Orbán a Beata Szydlová mají také hovořit o výsledcích římského summitu Evropské unie z minulé soboty, mezi dalšími tématy bude odchod Británie z Evropské unie a unijní bezpečnost. Před novináře mají premiéři a premiérka předstoupit ve 13:15 SELČ.

Předsedové vlád odpoledne také vystoupí na setkání inovátorů ze střední a východní Evropy, CEE Innovators Summit, na kterém má být také generální ředitelka YouTube Susan Wojcickiová, považovaná za jednu z nejvlivnějších žen světa.

Sobotka zde spolu s dalšími předsedy vlád zemí V4 podepíše tzv. varšavskou deklaraci o vzájemné spolupráci při výzkumu, vývoji a zavádění inovací a nových digitálních technologií, včetně společné podpory inovačních podnikatelů (start-upů) a dalšího rozvoje jednotného digitálního trhu EU.

„Podpora digitalizace, inovací a průmyslových technologií je klíčová pro budoucí rozvoj naší společnosti. Dalším významným krokem je jejich zavedení do praxe tak, aby efektivně přispívaly k ekonomickému růstu, prosperitě a konkurenceschopnosti EU,“ uvedl Sobotka podle komuniké úřadu české vlády.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek