Rusko obnovilo letecké spojení s osmi zeměmi, kde se zlepšila epidemická situace

01.06.2021
Euroskop, ČTK

Rusko v pondělí ohlásilo obnovu pravidelného leteckého spojení s osmi zeměmi, kde se podle vlády zlepšila epidemická situace. Od středy budou umožněny lety do Británie, od 10. června pak do Rakouska, Maďarska, Lucemburska či Chorvatska, informovala agentura Interfax.

Linka z Moskvy do Londýna byla zrušena 22. prosince v reakci na rozšíření nakažlivější mutace koronaviru v Británii.

Omezení leteckého spojení do Turecka se po včerejším rozhodnutí operativního štábu prodlužuje do 21. června. Rusko se tak rozhodlo kvůli nadále vysokým přírůstkům nakažených v Turecku a přes opakované naléhání Ankary, aby umožnilo ruským turistům vyjet do tureckých letovisek. Mezi oběma zeměmi dosud funguje pouze linka Istanbul-Moskva, a to dvakrát do týdne.

Značně posíleny budou lety z Moskvy do Minsku, uvedla agentura DPA. Letiště v běloruské metropoli muselo utlumit provoz poté, co řada unijních zemí včetně Česka zakázala běloruským aerolinkám Belavia přistávat na svém území anebo pro ně uzavřely i svůj vzdušný prostor pro přelety. Země EU tak učinily v reakci na nucené přistání civilního letadla společnosti Ryanair v Minsku z 23. května, které běloruské úřady využily k zatčení opozičního novináře Ramana Prataseviče.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek